Badem Yağı Nedir ve Cilde Faydaları

Çok eski tarihlerden beri bilinen ve kadınların güzellik sırlarından birisi olan badem yağı, oldukça faydalı bir yağ olup, güzellikten hastalıklara kadar birçok alanda önemli etkiler ortaya çıkarmaktadır. Cilt hücrelerinin yenilenmesi için gerekli olan E vitamini yönünde zengin olan badem yağı kozmetikte de kullanılır. Tatlı ve acı badem yağı olmak üzere ikiye ayrılır ve genellikle güzellik sektöründe tatlı olana yer verilir. Badem yağı hiçbir kimyasal kullanılmadan doğal yollarla pres yapılarak elde edilmektedir. Badem yağı alınırken kaliteli olmasına özen gösterin. Böylece göz, vücut kadar beyin için de faydaları olan bir yağdır. Yine kilo almak isteyenler de bu yağı kullanabilirler. Baş ağrılarını hafifletir, gribe ve bronşite karşı etkilidir, kabızlığı iyileştirir, böbreklerdeki sorunları giderir, basuru olan kişiler o bölgeye badem yağı sürdüklerinde şikayetlerinde azalma görülür.

Badem yağını en büyük etkilerinden birisi de cildedir.

  • Egzama hastalığının doğal tedavi yöntemidir.
  • Cilt kurulukları, pul pul dökülmeler badem yağı ile geçebilir.
  • Cildi besler ve vitamin yönünden zenginleştirir.
  • Badem yağı cildi daima nemli tutarak kurumasını önler.
  • Badem yağı düzenli olarak kullanıldığında yüzdeki ince kırışıklıkları açmakta daha derin olanlarda ise gözle görülür bir iyileşme sağlamaktadır.
  • Bazen de bu yağ cilt lekeleri için kullanılır.
  • Özellikle güneşin sebep olduğu lekelerin üzerine badem yağı sürüldüğünde gözle görülür bir açılma meydana gelmektedir.
  • Sadece cilt için değil saçlarda da bu yağ güvenle kullanılabilir. Saçları canlandırır, parlaklığını artırır, dökülmeleri önler ve daha hızlı uzamasını sağlar.
  • Badem yağı aynı zamanda doğal bir makyaj temizleyicisidir. Akşamları bir pamuğun üzerine birkaç damla badem yağı sürüp bununla cildinizi temizleyebilirsiniz. Hem cildi kirlerden arındıracak hem de besleyip canlanmasını sağlayacaktır.

Kirpiklerinin seyrek olmasından şikâyet eden ve onların güçlenmesini isteyen kişiler de badem yağı kullanabilirler. İçeriğinde D ve E vitamini aynı zamanda magnezyum ve kalsiyumun olması nedeniyle hem saçlar hem de kirpikler bu yağ sürüldüğünde gürleşir ve daha hızlı uzar. Rahatlatıcı bir niteliği de olduğu için özel masajlarda kullanılan yağlar içinde ilk sırada yer almakta, farklı yağlarla karıştırılarak da kullanılabilmektedir.

Badem yağının faydaları konulu yazı

Badem yağının faydaları konulu yazı

  Sosyal   Medyada   Paylaşın
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Tüm Konular
Doğal Cilt Bakımı internet sitemizde doğal yağ, mineral ve benzeri malzemelerle (kozmetik ürün kullanmadan) sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olmak amacıyla yazılar paylaşıyoruz.

DogalCilt.com sitemizdeki bilgiler doktor tavsiyesi değildir: Bilgilendirme amacıyla kaleme alınan doğal cilt bakımı önerileridir ve bu önerilerin uygulanması kişiden kişiye farklı etkiler gösterebilir ve fayda sağlamayabilir. Doğal cilt bakımı önerilerinin uygulanması kişilerin kendi sorumluluğundadır ve önerilerin uygulanmasından kaynaklanabilecek sorunlardan DogalCilt.com sitemizin yazarları ve sahibi sorumluluk kabul etmez.