Kakao Yağının Faydaları

Kakao yağının en bilinen faydaları cilt sağlığını arttırması, bağışıklık sistemine destek olması, saç teli kalitesini arttırması ve yaşlanma belirtilerini azaltması olarak belirlenmiştir.

Kakao yağını daha önce mutlaka duymuşsunuzdur. Peki kozmetik ürünlerde, çikolatada ve hatta ilaçlarda kullanılan bu yağın aslında ne olduğunu biliyor musunuz? Kakao yağı aslında kakao tohumlarının arındırılmasıyla elde edilen bir bitkidir. Kakao aromasının çok yoğun bir tat ve kokuya sahip olması sebebiyle kakao da aynı özellikleri taşır. Ancak sağlığa bu kadar faydası olan kakaonun kalori değerleri oldukça fazladır. Bu yüzden aşırı tüketimi obeziteye yol açabilir.

Kakao yağının en önemli özelliklerinden biri de uzun süre dayanmasıdır. Raf ömrü 2-5 yıl arasında değişse de son dönemlerde kakao yağının içinde antioksidant olduğu keşfedilmiş ve raf ömrünün daha faza uzadığı öngörülmüştür. Diğer yağlar bu kadar uzun süre tüketilmeden kalamaz ve bozulurlar. Kakaonun en fazla kullanım alanı daima çikolatalar olmuştur. Bu lezzetli besin kaynağının sağlımıza da oldukça faydası vardır.

 

 

Kakao yağının sağlığa faydaları

 

Yaşlanma etkilerini azaltır:

Kakao yağının bu kadar değerli olmasının en önemli sebebi içinde bulundurduğu oleik asit, palmitk asit ve stearik asi konsantre antioksidantlardır. Bu asitler aslında yağlı asitler olsa da vücudumuz için oldukça yararlıdırlar ve vücudumuzdaki serbest radikalleri nötrleştirirler. Ayrıca kakao yağı oksit stresi azaltır bu da yaşlanma belirtilerinin azalmasını sağlar. Yapılan araştırmalarda kakao yağının ayrıca yara izlerini azalttığı saptanmıştır.

 

 

Saç kalitesini arttırır:

Kakao yağı muhteşem kokusunun dışında saçınıza uyguladığınızda saçınızı nemlendirir ve saçın genel görünüşünü değiştirir. Saç kökleri güçlenir ve kuruluk ortadan kalktığı için daha sağlıklı saçlara kavuşursunuz.

 

 

Cilt sağlığına iyi gelir:

Kakao yağı her ne kadar yaşlanma etkilerini geciktirse ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlasa da içindeki moleküller sayesinde sizi ayrıca dışarıdan gelebilecek zararlara karşı da korur.

 

 

İltihapları azatır:

Kakao yağının içindeki yağlı asitler iltihapların kurutulması için birebirdir. Döküntü, egzama gibi cilt rahatsızlıklarında kakao yağı kullanıldığında kakao yağı anında rahatlama sağlar ve cildi nemlendirir.

 

 

Kakao Yağı Kullananlar ve Yorumları

Z. A. : Bronzlaşmak için sık kullandığım bir yağ. Tavsiye ederim.

S. K. : Hamileliğimin ilk aylarından itibaren çatlak oluşumunu önlemek için kullandım. Sonuç mükemmel.

Çatlakları iyileştirmek ve bronzlaşmak için kullanabileceğiniz doğal bir yağ.

Çatlakları iyileştirmek ve bronzlaşmak için kullanabileceğiniz doğal bir yağ.

  Sosyal   Medyada   Paylaşın
  • Site Yorum

Bir yorum bırak

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Tüm Konular
Doğal Cilt Bakımı internet sitemizde doğal yağ, mineral ve benzeri malzemelerle (kozmetik ürün kullanmadan) sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olmak amacıyla yazılar paylaşıyoruz.

DogalCilt.com sitemizdeki bilgiler doktor tavsiyesi değildir: Bilgilendirme amacıyla kaleme alınan doğal cilt bakımı önerileridir ve bu önerilerin uygulanması kişiden kişiye farklı etkiler gösterebilir ve fayda sağlamayabilir. Doğal cilt bakımı önerilerinin uygulanması kişilerin kendi sorumluluğundadır ve önerilerin uygulanmasından kaynaklanabilecek sorunlardan DogalCilt.com sitemizin yazarları ve sahibi sorumluluk kabul etmez.