Yabani İğdenin Faydaları ve Kırışıklıklar

Yabani iğde uzun yıllardır alternatif tıbbın ana vatanı olan Asya ülkelerinde egzama, kırışıklık azaltma, cilt yanıkları, alerji, yara ve enfeksiyon tedavisi gibi çok çeşitli sorunların tedavisinde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yabani iğde ile gerçekleştirilen bu tedavilerde gerçekleşen metabolik etkisinin doğal seyri sağlıklı ciltleri netice verir.

Yabani iğdenin bu denli yoğun kullanımı şüphesiz alınan verimin yüksek oluşundandır. Verim ise uygulanan tedavilerde alınan başarı ile ölçülür. Yabani iğdenin bu denli faydalı olmasının sırrı içeriğinde bulunan ve callogen üretimini artıran palmitoleik asit ve onun da hammaddesi olan Omega 7 dir.

Omega 7 nin vücutta yağ yakıcı ve depolanmasını azaltıcı etkisi ile işlevini gerçekleştirir;
Bedenin yağ yakmasını artırarak yağ doku birikimini azaltmakta ve cildin kırışmasını da önlemektedir. Cilt hastalıklarına da şifa kaynağı olan bu iki madde uzun yıllardır hücre zarını strese dayalı olarak zarar görmesine karşı korumaktadır.

Omega 7; bedenin su tutma kapasitesini artırdığı için aşırı kuruluk gibi çok hastalığı bay –pass etmektedir. Bu şekilde ihtiyaç olan nemi hâsıl ederek başta saçlar olmak üzere tırnakların mukavemetini ve elastikiyetini artırmaktadır.

Omega 7, yağ yakımına ivme kattığı için bedenin yağlanmasını engellemektedir. Bu konuda Asya ülkelerinde klinik tabanlı laboratuvarlar alternatif tıpta yaygın olan yabani iğde ile ilgili araştırmalar yapmış ve yağlanmaya olan etkinliğini test etmişler ve harika sonuçlar almışlardır. Yabani iğdenin içindeki omega 7 biyolojik sistemlerin çalışmasını hızlandırarak vücudun glikozu yağ olarak depolaması yerine, enerjiye dönüşümünü sağıyor ve kilo kontrolü kolaylaşıyor. Yabani iğdenin yağlanmayı azaltılma etkisinin tüm sistemlerde cereyan ettiğini vurgulamıştık. Bedenin kargir taşların birleşerek bir kubbe oluşturduğu gibi birbirini tetikleyen fonksiyonların ictimaından oluşan bir mekanizma olduğunu bildiğimiz den dolayı omega 7 nin bir bileşeni olan palmitoleik asit yağlanma engeli damarlarda da gözükmekte ve kötü kolestrol olarak adlandırılan ve damar ve kalp kapaklarına zarar veren yağlanma türünü de engelliyor.

Yabani iğde kadar yağının da cilde sürülmesi ile kırışıklık azaltıcı, cildi uyarıcı ve cilde bir tazelik kazandıracak etkisi mevcuttur.

Dikkat !
Dikkatinizi çekti ise Omega 7 yağı ve bileşenlerinin işlevleri yendiği takdirde gerçekleşebileceğinden bahsettik ve sindirilerek bileşenlerine ayrılıp o bileşenlerinin etkili olduğunu vurguladık. Bu nedenle şampuan ve kremlerdeki etkisi ne düzeydedir siz takdir edin.

Yabani iğde ile cilt ve beden sağlığı konulu bilgilendirme yazısı

Yabani iğde ile cilt ve beden sağlığı konulu bilgilendirme yazısı

  Sosyal   Medyada   Paylaşın
  • Site Yorum

4 adet yorum var.

  1. Sultan Bozkurt dedi ki:

    Yabani igdeyi 2 .yildir düzenli aldim devamli kullanmak zararlimidir olurmu???

  2. Gnl dedi ki:

    Ben İç Anadolu Bölgesine ait bir ildenim ve buralarda çok iğde ağaçlarımız vardır. Öğrenmek istediğim iğdenin bu kadar faydaları olunca biz de tüketince aklıma bizim iğdelerle yabani iğde arasında bir fark olup olmadığı takılmaktadır. Lütfen bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

    • doğal dedi ki:

      Merhaba,
      İğde ile yabani iğde farklı bitki türleridir. İğde de çok faydalı bir bitki lakin bu yazımızda yabani iğde bitkisinin faydalarına değinilmiştir.

Bir yorum bırak

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Tüm Konular
Doğal Cilt Bakımı internet sitemizde doğal yağ, mineral ve benzeri malzemelerle (kozmetik ürün kullanmadan) sağlıklı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olmak amacıyla yazılar paylaşıyoruz.

DogalCilt.com sitemizdeki bilgiler doktor tavsiyesi değildir: Bilgilendirme amacıyla kaleme alınan doğal cilt bakımı önerileridir ve bu önerilerin uygulanması kişiden kişiye farklı etkiler gösterebilir ve fayda sağlamayabilir. Doğal cilt bakımı önerilerinin uygulanması kişilerin kendi sorumluluğundadır ve önerilerin uygulanmasından kaynaklanabilecek sorunlardan DogalCilt.com sitemizin yazarları ve sahibi sorumluluk kabul etmez.