Jojoba Yağının Faydası

Jojoba Yağının Faydası Nedir ?

Yüzüne Jojoba Yağı Kullananlar Jojoba Yağının Faydası olarak ne beklemelidir.

Güzellik merkezlerinde ve çeşitli kozmetik ürünlerde sıkça yer verilen Jojoba yağı, aynı adı taşıyan bitkiden üretilmektedir. Jojoba bitkisi doymamış yağ asidi anlamında zengin olduğu için antioksidan özelliği göstererek cildi gençleştirmekte ve ona ihtiyaç duyduğu nemi yeniden kazandırmaktadır. Oldukça kıvamlı ve yoğun bir yağ olduğu için hem cildiniz hem de saçlarınız için avucunuza alacağınız birazcık yağ bile yeterli olabilir. Jojoba yağının faydası temel olarak içerdiği aromatik yağ asitlerinin cilt gençleştirici anti aging ve saçları güçlendirerek köklerinin kuvvetini arttırıcı etkilerine bağlanmaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalar göstermiştir ki yüzde yaygın sivilce gibi çeşitli deri bozuklukları için eskiden beri tıp uygulamalarında yeri olan jojoba yağının faydası esas olarak anti inflamatuvar etkisi, deri nemlendirici etkisi ve bunun yanında kozmetik ürünlerde etken molekül penetrasyonu artışı ve etkinliğinin uzatılması, cilt yaralarının iyileşmesinin hızlanması, cilt infeksiyonlarının hızla düzelmesi gibi farklı alanlarda göstermektedir. Jojoba yağının faydası bitkinin ester türevli aromatik yağ asitleri içermesi nedeni ile çok çeşitli güneş koruyucu kremlerin içeriğine girmesine ve nemlendirici kremlerin bünyesinde kullanılmasını da arttırmıştır. Bu sebeple jojoba bitkisinin çekirdeklerinden elde edilen jojoba yağının faydası nedeni ile sanayi amaçlı yetiştirilen bir sanayi bitkisi olmasını da hızlandırmıştır.

 

 

Jojoba Yağı Nasıl Kullanılır

Jajoba yağının saçlara sürülmesi: Saçlarınızın parlaklığını artırmak ve nem dengesini sağlamak için bu yağdan faydalanabilirsiniz. Bunun için az miktarda bir Jojoba yağını parmaklarınızla alarak saçlarınızla köklerden uçlara doğru masaj yaparak yedirin. Saçlarınıza yağı eşit miktarda sürebilmek için büyük dişli bir tarakla saçlarınızı taramanız gerekir. Daha sonra yaklaşık yarım saat beklenir ve yağ ılık bir su ile yıkanarak temizlenir. Yağı sürerken saçlarınız tamamen kuru olmalı. Eğer yeterli vaktiniz yoksa ve beklemek istemiyorsanız bir şampuanın şişesinin içine yaklaşık 2 tatlı kaşığı Jojoba yağı ekleyerek bu şampuanı her banyo esnasında kullanabilirsiniz.

Yüzüne jojoba yağı kullananlar ve düzenli jojoba yağı ile cilt bakımı: Bu yağın diğer bir özelliği de cildi beslemesi, ferahlatıp canlandırmasıdır. Bu sebeple yağı doğrudan cildinize uygulayıp nemlendirici veya makyaj temizleyici olarak da kullanabilirsiniz. Yine bu yağı her zaman kullandığınız nemlendiricinizin içine eklediğinizde aynı sonucu aldığınızı göreceksiniz.

 

Jojoba Yağının Faydası

Uzun zamandır kadınların güzellik kürlerinde yer almış yüzüne jojoba yağı kullananlar,  jojoba yağının faydası ile ilgili deneyimleri ve gördükleri faydaları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Bu yağ anti alerjen olup, ciltte meydana gelen alerjik reaksiyonları engellemektedir.
  • Yağın içindeki maddeler yaşlanma etkilerini geciktirip kırışık görünümünü düzenlemektedir.
  • Yağın en önemli özelliklerinden birisi de cildi nemlendirmesi ve yumuşatmasıdır.
  • Ciltteki sivilcelerin ve sivilce izlerinin hızla iyileşmesini sağlayan bu yağ yine döküntü ve kaşıntılar üzerinde etkilidir.
  • Ciltteki elastikiyeti artırdığından çatlak oluşumunun önüne geçer.
  • Saç kırılmalarını, dökülmeleri önler; saçları yumuşatıp beslenmesine ve parlamasına yardımcı olur.

 

 

Jojoba Yağının Faydası ve Kullananların yorumları

Bu yağı kullanan kişiler saçlarının daha yumuşak olduğunu ve özellikle ciltlerinin de nemlenip, parladığını belirtmektedir. Yine kullanan kişiler az bir yağ ile saçlarını tamamının beslendiğini söyleyerek yağlı ciltlerde ise sorunların oluşabileceğine dikkat çekmektedir.

Begüm Ş. (24 y-Üniversite çalışanı) : Jojoba yağını kullanan arkadaşlarımın önerisi ile deneme amaçlı yüzüme ve saçlarıma jojoba yağı bir kaç ay kullandım. Sonuçları birkaç hafta içinde belirginleşti saçlarım artık daha parlak ve kuvvetli iken köklerinin bile sağlamlaştığını hissediyordum. Yüzümde ise dışardan herkesin fark ettiği bir parlaklık ve ışıltı oluştu bu ışıltı makyaj veya kozmetik kremlerin etkisi gibi suni olmayıp doğal bir parlaklık ve sağlık haliydi çoğunlukla etraftan hangi kozmetiği kullandığımı sorduklarında sadece tebessüm ediyordum.

Hamza P. (Siyasetçi-48) : İşim gereği sürekli görünür olmamız gerekiyor, basın toplantısı, basın açıklaması, bilumum toplantılar, bazen seçim dönemlerinde güneş altında geçen saatler sonrası cildimin eskisi gibi esnek ve parlak olmadığını günden güne yalan, stres ve güneş gibi olumsuzluklar nedeni ile hızla yüzümün derisi kalınlaşmaya ve kösele gibi sertleşme sürecine girdiğini fark ettim. Sonra bir müddet yüz yogası hareketleri ile  cildimi gençleştirmek için uğraş verdim çok sabırsız ılduğum için yüz yogasıne devam etmedim. Hemen gül suyu ve gül yağı ile yüzüme kösele gibi olmuş derisine düzenli masaj yaptım Ispartalı olmadığım için güle allerjim varmış ve bu gül masajı bana hiç yaramadı. Bende biraz da yapım her duyduğuma inanma gibi bir zaafiyetim olduğundan bir arkadaşımın popoma jojoba yağı sürüyorum, popom bebek poposu gibi oldu sözleri üzerine bende onun poposu benim yüzüm gibidir ben de yüzüme jojoba yağı kullanıp deneyeyim diyerek başladım. Yüzümün politikadan ve yalandan kösele gibi olmuş derisi bir kaç ay gibi kısa bir sürede on yılın bütün harabiyetini aldı götürdü yüzüm sanki ilk siyasete başladığım gün gibi pırıl pırıl ışıldıyor. Şimdi düşünüyorum jojoba yağı siyasetten kösele gibi olmuş yüzümü eski haline getirdi ancak 2023 seçimleri öne alınırsa etkisi kalıcı olur mu?

Ayşen H. (Öğrenci 21) : Ergenlik dönemimden bu yana yüzümde çok sayıda sivilce çıkmakta ve iyileşirken iz sorunu oluşturmaktadır. Sivilceler için farklı kozmetik, ilaç veya kocakarı ilacı kullanmama rağmen anlamlı bir fayda olmamıştı. Ta ki jojoba yağının faydası ile ilgili yorumları ve jojoba yağı kullananların yorumlarını okudukça kendim için denemeye karar verdim. Düzenli kullanım ile cildimin yağlı ve sivilce yapan iltihaplı sivilcelerin boy gösterdiği T bölgesinde uygulama ile jojoba yağının faydası olduğunu gözlemledim. Uzun süreli farklı yöntemler ile sivilcelerine fayda bulamamış arkadaşlara jojoba yağının faydası olabileceğini  ve düzenli kullanım ile sivilcelerin de düzelme olabileceğini kuvvetle düşünüyorum.

Timur M. (İş insanı-65): Yoğun iş temposu içinde bazen bir kaç gün toplantı ve şehirlerarası seyahat esnasında kişisel bakımıma dikkat etmem mümkün olmuyordu. Bu durumda bir haftalık bir seyahat sonrası eve döndüğümde aynaya bakınca kendimi tanıyamıyor saçı başı dağınık cildi pörsümüş bu adam kim diye ayna karşısında hayıflanıyordum. Jojoba yağının faydası konulu yazılar karşıma çıktıkça ve jojoba yağı kullananların forumlarda yorumlarını gördükçe jojoba yağı kullanmaya karar verdim. Bu karar sonrası düzenli olarak jojoba yağı kullanımı sonrasında kişisel deneyimimi ve jojoba yağının faydası noktasında söyleyeceklerimi buradan paylaşmak istedim. Jojoba yağı koyu kıvamı ile cildi beslerken ve gençleştirici etki oluştururken bir diğer taraftan da saçlarımı daha kaliteli ve güçlü bir hale getirmektedir. Seyahat ve bakımsız geçen günlerin sonrasında bir kaç seferlik jojoba yağı kullanımı ile saçlarım ve cildim hemen parlaklık ve dinamiklik kazanmaktadır.

Saçlarınızın yumuşak olması ve cildinizin belenmesi için kullanabileceğiniz bir yağ.

Düzenli jojoba yağı kullananların jojoba yağının faydası olarak saçlarının yumuşak ve ciltlerinin daha parlak ve gençleşmiş olduğu kullanıcılar tarafından belirtilmektedir. Bu faydalar ile ilgili konu içinde bilimsel çalışmalar mevcuttur.

  Sosyal   Medyada   Paylaşın
  • Site Yorum

8 adet yorum var.

  1. Aysun Altunkaynak dedi ki:

    Yağlı ciltlerde sorun oluşabileceği doğru mu?

    • doğal dedi ki:

      Merhaba Aysun Hanım,
      Aslında jojoba yağı cildin kendi ürettiği yağa en yakın bitkisel yağdır. Yağlı ve karma ciltlerde kullanıldığı takdirde cilt kendisini yeterince yağlı “hisseder” ve fazladan yağ üretme ihtiyacı duymaz. Cildin yağ seviyesi dengelendiğinde ise akne ve sivilce problemlerinizin azaldığını görebilirsiniz.

  2. Büşra dedi ki:

    Bana tanıdığım jojoba yağı ve çam terebentin yağıni sampuana katıp kullanmamı söyledi bi faydası veya zararı olur mu acaba

    • doğal dedi ki:

      Merhaba Büşra Hanım,
      Her iki yağ da saçları besleyen ve güçlendiren bileşenler içermektedir ve yaygın olarak kullanılmaktadır.

  3. Iremm dedi ki:

    Yagi sampuana karistirdim hergun sac yikayarak saclarimi uzatmak icin cabaliyorum hergun kullanmak zarar verirmi ne kdar siklikla bu jojoba yagli sampuani kullanmaliyim

    • doğal dedi ki:

      Merhaba İrem Hanım,
      Saçlarınızı her gün şampuanla yıkamak saçlarınız için zararlıdır. Gün aşırı kullanabilirsiniz.

  4. Sura dedi ki:

    Aceba jojoba yagi sabahlarida uygulanabilirmi , yani cilte lekelenme yababilirmi yada sadece aksamlarimi uygulamak dogru olur???

  • Bir Yorum Bırak




  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Tüm Konular
error: Kopyalamak mümkün değil !