Üzüm Sirkesinin Cilde Faydası

Üzüm Sirkesinin Cilde Faydası Nedir ?

Üzüm sirkesinin cilde faydası Akdeniz iklimi geçerli olan ülkemizde yaygın kullanıma bağlı iyi bilinmektedir. Üzüm sirkesi ülkemiz için farklı sirke türleri arasında elma sirkesi ile birlikte en çok kullanılan sirke türlerinden biridir. Bu sirke üzüm ile elmanın bir araya getirilmesi neticesinde elde edilmektedir. Üstelik sadece gıda olarak tüketilmediğinin altı çizilmektedir. Siz de üzüm sirkesini gerek günlük hassas temizliklerinizde ve düzenli olarak cildiniz için tonik amaçlı kullanabilirsiniz.
Son zamanlarda cilt bakımında doğal ürünlerin kullanımı daha çok tercih edilmeye başlanmıştır. Çünkü kozmetik sektöründe pek çok farklı kimyasal da işin içine girmektedir. Bu da cilt ile temas eden ürünlerin faydalarının pek çok zararla gelmesine neden olmaktadır. İçerisinde kimyasal bulunduran kozmetikler yerine sirke gibi doğal uygulamaları tercih etmek bu sorunları en başından engellemektedir.

Üzüm Sirkesinin Cilde Faydası

Kullanım alanlarına göre üzüm sirkesinin cilde faydası farklılık gösterir. Bu neden kısaca sayılacak olan faydalar arasında kullanım alanları göz önüne alınarak hazırlanmıştır. Düzenli kullanım ile elde edilecek faydalar kesin gözü ile bakılan neticeler arasında;

  • El ve ayak tırnaklarında oluşan mantarların giderilmesi,
  • Saçların daha parlak görünmesi,
  • Cildi tahriş oluşumuna karşı koruması,
  • Güneş yanıklarının acısını azaltması yer almaktadır.

 

Üzüm sirkesinin faydası içeriğinde yer alan asetik asitten kaynaklanmaktadır. Bu asit özellikle düzenli kullanımla bahsedilen faydaların belirgin şekilde görülmesini sağlamaktadır. Üzüm sirkesinin saçta kullanımı sadece parlaklık açısından da istenen neticeleri vermemektedir. Saçta var olan sirke ve bitler de durulamanın üzüm sirkesi ile yapılması sonrasında yok olacaktır.

Üzüm Sirkesinin Cilde Zararları Olabilir mi?

Üzüm sirkesinin cilde zararları olduğu da bir gerçektir. Ancak sayılacak olan maddeler herkes için geçerli değildir. Çünkü her cilt tipi bir değildir. Özellikle beyaz tenlilerde ve cildi çok hassas olan kişilerde zararların daha sık görüldüğü bilinmektedir.

Üzüm sirkesinin cilde faydası yanında zararları da olabilir;

  • Kızarıklık oluşturması,
  • Kaşıntı yapması,
  • Alerjik reaksiyonları tetiklemesi gibi maddeler bulunmaktadır.

 

Üzüm sirkesi doğrudan cilde uygulandığı gibi gıda maddesi olarak da tüketilebilmektedir. Bu bağlamdaki zararlar ise özellikle midesi hassas olanlarda görülmektedir. Midede oluşan yanma ve ekşime hissi üzüm sirkesinin zararları olarak sayılabilmektedir. Tabi oluşan durum sirkenin yanlış veyahut aşırı tüketilmiş olmasından da kaynaklanabilmektedir. Bu neden yüzünden kullanım öncesinde muhakkak ne şekilde tüketilmesi gerektiği araştırılmalıdır.

Üzüm Sirkesinin Cilde Faydası Düzenli Kullanıma Bağlıdır

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre üzüm sirkesinin faydaları sadece düzenli kullanım ile gelmemektedir. Sirkenin ne zaman ve ne şekilde kullanılması gerektiği de faydaları bakımından önemlidir. Kullanım önerilerinde ilk olarak cildin temizlenmesi yer almaktadır. Bu tür tonik uygulamalarının özellikle makyaj üzerine yapılmaması çok önemlidir.
Kullanım için ilk olarak yüz temizlenmeli sonrasında ise kurulanmalıdır. Sorunlu bölgeye ya da yüzün tamamına uygulanması mümkün olan üzüm sirkesi temiz bir pamuğa dökülmelidir. Ardından yüze tampon hareketlerle uygulanmalıdır. Tabi bu aşamada hassas deriye sahip olan gözlere dikkat edilmelidir. Üzüm sirkesi haftada birkaç kez cilt temizliğinde kullanılabilmektedir.

  Sosyal   Medyada   Paylaşın
  • Site Yorum

  • Bir Yorum Bırak




  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM
Tüm Konular
error: Kopyalamak mümkün değil !